Kantorenpark Rijnsweerd
Parkmanagement

Home

 

KANTORENPARK RIJNSWEERD

 

Kantorenpark Rijnsweerd te Utrecht is een gebied van ongeveer 43 hectare groot. De gebouwen variëren in bouwjaar van 1974 tot 2007 en in hoogte van 4 tot 20 verdiepingen hoog. Binnen een strak stedenbouwkundig plan werden strenge eisen gesteld aan de architectuur. Het resultaat is een samenhangende kantorenwijk met wisselende architectonische kwaliteiten. Centraal ligt de gemeenschappelijke buitenruimte waaraan veel aandacht is besteed. Organisaties die op deze locatie zijn gevestigd, zijn naast de Provincie Utrecht voornamelijk dienstverlenende bedrijven als ASR, PwC, Ernst & Young en FNV.

 

Kantorenpark Rijnsweerd ligt meteen aan de A28 (Utrecht-Amersfoort-Zwolle) en in de directe nabijheid van de A27 (Almere-Breda). Bovengenoemde combinatie van snelwegen waarborgt een uitstekende toegang tot de rest van het rijkswegennet. De verbinding middels openbaar vervoer van en naar kantorenpark Rijnsweerd is tevens optimaal. Het gebied is via lijn 11 verbonden met Utrecht CS via een snelle ‘HOV-busverbinding’ (Hoogwaardig Openbaar Vervoer). Verder zijn er nog ca. 14 reguliere lijn- en spitsdiensten van en naar kantorenpark Rijnsweerd met zowel stads- als streekvervoer.

 

Kantorenpark Rijnsweerd heeft een perfecte aansluiting met Utrecht Oost en het Wilhelminapark.
In het rustieke Wilheminapark bevindt zich een variëteit van horecagelegenheden. De belangrijkste winkelstraat van Utrecht Oost is de Burgemeester Reigerstraat/ Nachtegaalstraat. Deze winkelstraat kenmerkt zich door een gevarieerd winkelaanbod, van supermarkten tot delicatessenwinkels. Tevens zijn in de nabij gelegen “Uithof” het Academisch Ziekenhuis “UMC” alsmede de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht gehuisvest. Aan de noordrand grenst het kantorenpark aan natuurpark Bloeyendael.